Hlavní obsah

Sněžit bude i o víkendu, teploty nulu nepřekonají

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v České republice bude i v dalších dnech ovlivňovat chladné proudění od severozápadu, které s sebou přinese další vydatné sněhové srážky a denní teploty kolem nuly. Novinkám to potvrdila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

"Za posledních osmačtyřicet hodin napadlo v horských oblastech Šumavy a Krušných hor až půl metru nového sněhu,"  řekla Dagmar Honsová s tím, že v pátek bude sněžit zejména v Jeseníkách a Beskydech, kde by mohlo napadnout kolem 15 centimetrů.

V pátek meteorologové předpokládají oblačno až zataženo s ranními teplotami v rozmezí mínus tři až mínus sedm stupňů Celsia, při vyjasnění může teplota klesat až k minus 12 stupňům. Přes den se rtuť vyšplhá na mínus čtyři stupně až nulu, přičemž v tisíci metrech nad mořem bude mínus osm.

Na Moravě a ve Slezsku může v nížinách napadnout kolem pěti centimetrů nového sněhu. Vzhledem k sílícímu větru se mohou tvořit sněhové jazyky případně závěje.

Podobný ráz počasí s občasným sněžením očekávají meteorologové i o víkendu, kdy bude opět oblačno až zataženo. V horských oblastech může napadnout až deset centimetrů nového sněhu, v nížinách do pěti centimetrů.

Ranní teploty se budou po oba dva dny pohybovat mezi mínus čtyřmi a mínus osmi stupni, ojediněle mínus 12 stupni Celsia. Přes den se rtuť vyšplhá na minus pět stupňů až nulu.

Pondělí a úterý bude ve znamení zatažené oblohy a ranními teplotami mezi mínus čtyřmi a mínus osmi stupni, přes den bude mezi mínus pěti a minus jedním stupněm Celsia. V nížinách by mohlo napadnout až deset centimetrů sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám