Hlavní obsah

Už stříhám metr, potvrdil Hašek slibovaný odchod ze Sněmovny

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihomoravský hejtman a šéf Asociace krajů Michal Hašek (ČSSD) v úterý definitivně potvrdil, že složí poslanecký mandát. A to ve chvíli, kdy bude dokončeno projednávání zdravotnických poplatků.

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Článek

„Odejdu poté, co bude v legislativním procesu projednána novela zákona o regulačních poplatcích. Už opravdu ,stříhám metr‘,“ sdělil včera Právu Hašek.

Tím by konečně splnil slib, který dal voličům. Hejtmani-poslanci z řad ČSSD, kromě Haška je mezi nimi také šéf olomouckého kraje Martin Tesařík a pardubického Radko Martínek, totiž původně slibovali, že poslaneckou lavici opustí s koncem loňského roku nebo na počátku letošního.

Jedině středočeský hejtman David Rath dopředu řekl, že zkusí souběh obou funkcí. K tomu, aby zůstali ve Sněmovně, vyzval minulý týden hejtmany-poslance šéf ČSSD Jiří Paroubek. Plán opustit poslanecký mandát po projednání poplatků již avizoval také Tesařík.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám