Hlavní obsah

Paroubek: Hlavní kvalifikací Parkanové je, že snad hezky zpívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v pondělí opět kritizoval změny v kabinetu Mirka Topolánka (ODS). Lidovecká ministryně obrany Vlasta Parkanová, která by měla nastoupit i do funkce vicepremiérky, má podle Paroubka jako hlavní kvalifikaci, že "snad hezky zpívá". U Džamily Stehlíkové je pak podle něj jedinou kvalifikací, že je "obětavá dáma".

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek na tiskové konferenci.

Článek

"Kdyby to nebylo tak smutné, tak se (rekonstrukce vlády) změnila už v kabaret. Za poslední dva měsíce pan Topolánek šestkrát oznámil změny ve vládě,“ kritizoval Paroubek opět na tiskové konferenci v Lidovém domě rekonstrukci kabinetu.

U lidovců podle něj hádky dosáhly komických rozměrů. "Rozpor se projevoval a dosáhl komických rozměrů u lidovců, kde se dva lidovečtí předáci, pan Čunek a pan Kalousek, dohadovali, kdo je více jednooký,“ míní Paroubek. Odchod Čunka z kabinetu jej nemrzí. "Když odejde pan Čunek z vlády, tak je to určitě věc, která nás nezarmoutí,“ sdělil.

Paroubek: Kocába bych do vlády nepustil

Pak se pustil do Parkanové, která by měla být vicepremiérkou. "Její hlavní kvalifikace spočívala skutečně v tom, že snad hezky zpívá,“ prohlásil šéf ČSSD. Vadí mu také, že by na post ministra pro lidská práva měl zasednout Michael Kocáb. "Pokud jde o pana Kocába, tak s ním udělá možná nějaké duo,“ uvedl Paroubek.

Kdyby dělal změny ve vládě on, Kocába by do ní vůbec nepustil. Poukázal na to, že hudebník propadl v senátních volbách. "Pan Kocáb propadl ve volbách před necelými třemi měsíci ve vysloveně pravicovém obvodě,“ podotkl. Vadí mu také, že Kocáb varuje před "oranžovorudým“ nebezpečím. "Myslím, že ta jeho funkce je o něčem jiném, než o oranžovorudém nebezpečí,“ řekl Paroubek.

Ironicky se vyjádřil i na adresu Džamily Stehlíkové, kterou by měl nahradit právě Kocáb. Paroubek řekl, že ho pobavilo, že se Stehlíková "dožaduje své demontáže“. A opět zkritizoval její kvalifikaci, stejně jako u Parkanové. "Je to opravdu obětavá dáma, ale to je jediná její kvalifikace,“ sdělil k zelené ministryni.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Jiří Čunek odchází z vlády

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek v pondělí dopoledne oznámil, že rezignuje na post vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Zůstává předsedou lidovců. "Z diskuse...

Výběr článků

Načítám