Hlavní obsah

Novým hejtmanem na Liberecku je Stanislav Eichler z ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Hejtmanem Libereckého kraje zastupitelé zvolili Stanislava Eichlera, který byl lídrem kandidátky ČSSD v krajských volbách. Ve funkci vystřídá Petra Skokana (ODS).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nový hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler, Lidie Vajnerová ze Strany pro otevřenou společnost a Martin Půta z hnutí Starostů pro Liberecký kraj

Článek

Nového hejtmana podpořilo 27 zastupitelů ze 45. Své hlasy mu tak dali všichni zastupitelé vítězné sociální demokracie a tři členové Strany pro otevřenou společnost, kteří se dohodli na spolupráci.

Podporu získal také od osmi komunistů, kteří rovněž s ČSSD uzavřeli dohodu. Hlas mu dal i Pavel Žur z hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Dalších pět zastupitelů hnutí hlasovalo proti stejně jako 12 zastupitelů ODS. Jeden zastupitel se hlasování zdržel.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Osmačtyřicetiletý bankovní manažer Eichler doposud působil pouze jako člen zastupitelstva města Český Dub. Ačkoli do ČSSD vstoupil teprve před čtyřmi roky, je členem jejího širšího vedení.

Volbou Eichlera mají již všechny kraje své nové hejtmany.

Reklama

Výběr článků

Načítám