Hlavní obsah

Tři děti uvízly pod sutinami rodinného domu

Novinky, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ

Ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdeckomístecku se dopoledne zřítil rodinný dům. Pod sutinami v prvním patře zůstaly zavaleny tři děti. Hasičům se je podařilo vyprostit a nyní jsou v nemocnici ve Frýdku - Místku. Lékaři museli ošetřit také jednu ženu s poraněním hlavy.

Článek

Na místě byla kromě hasičů také rychlá záchranná služba s vrtulníkem a policie. V budově byli při zřícení dva dospělí a tři děti ve věku od 10 do 12 let, přičemž zavaleny byly pouze děti. Podle našich informací si hrály v jednom z pokojů v části domu, která se zřítila.

Hasiči děti vyprošťovali pomocí speciální techniky. Ta byla narychlo stažena z exhibiční akce Den NATO v Ostravě - Mošnově. Poslední dítě se jim podařilo zachránit hodinu a půl po zřícení, všechny byly bez viditelných zranění.

"Naštěstí jsme dostali tip, že jsou všechny děti na jednom místě. Proto jsme šli najisto. Prohledávat celé sutiny by bylo velmi komplikované a zabralo by o mnoho více času," řekl vyšetřovatel hasičů Zdeněk Nytra. Podle posledních informací nešlo o výbuch plynu. Podle Nytry jde o výjimečnou situaci, statika dobu byla natolik narušena, že se dům zřítil, což se stává tak jednou za rok.

Jeden ze zasahujících policistů řekl, že dům se zřítil během rekonstrukce. "Zřejmě šlo o neodborně prováděné práce," podotkl policista. Zástupce okresního ředitele policie Miroslav Vypásek sdělil, že pro výrazné trhliny měl budovu v příštím týdnu prohlédnout statik a vydat patřičné rozhodnutí. Policie ve spolupráci s hasiči a statikem případ šetří jako obecné ohrožení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám