Hlavní obsah

Starosta Studénky žádá rychlou opravu zříceného mostu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUDÉNKA

Starosta Studénky Ladislav Honusek (SNK) zaslal radním Moravskoslezského kraje otevřený dopis, ve kterém žádá, aby co nejrychleji vyřešili rekonstrukci mostu, který v pátek 8. srpna spadl před projíždějící vlak Eurocity Comenius.

Článek

"Uběhl již měsíc od železničního neštěstí a vedení města a jeho občané stále nemají informace o dalším postupu, či konkrétním termínu, kdy bude moci po nyní už nově postaveném mostu projet první automobil, či přejít první chodec,“ napsal Honusek krajským radním.

Apeloval na negativní důsledky, které nezprovozněním mostu v termínu, postihnou město.

Tragickou srážku zaplatilo sedm cestujících životem, ošetření v nemocnicích v širokém okolí vyhledaly desítky lidí.

"Kritickou se už dnes stala dopravní obslužnost města, objízdná trasa vede středem města přes jediný chráněný železniční přejezd. Hustota silničního provozu vyvolává mnoho stresových situací a na přejezdu hrozí reálné nebezpečí střetu vozidel s projíždějícím vlakem,“ upozornil starosta a popsal i zhoršení životních podmínek, problémy s dostupností lékařských služeb, škol a dalších institucí.

"Žádám proto o komplexní pojetí a co nejrychlejší vyřešení všech záležitostí týkajících se rekonstrukce mostu, neboť každý měsíc, týden nebo byť i jediný den, o který se podaří dokončení mostu uspíšit, bude pro město přínosem,“ píše starosta.

Tošenovský se diví, starosta má prý dostatek informací

Hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský (ODS) dostal list před pár dny a zarazil se.

"Vůbec jsem ho nepochopil, přijde mi nesmyslný. Jakoby pan starosta neměl dostatek informací,“ divil se.

Jedním dechem ale dodal, že rozumím obyvatelům Studénky, kteří jsou nervózní. "Vím, že chtějí, aby byl most co nejrychleji opět postaven. To je i náš úkol. Proto momentálně hledáme řešení na nejrychlejší a nejlevnější dostavbu mostu, ale abychom neporušili smluvní vztah s firmou, který trvá,“ popsal hejtman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám