Hlavní obsah

Kuchtová zveřejnila plakáty proti Bursíkovi

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dana Kuchtová, vyzývatelka Martina Bursíka v boji o příštího předsedu Strany zelených, spustila vlastní webové stránky. Na nich zveřejnila plakáty, které se strefují do některých Bursíkových postojů k vnitrostranickým problémům či kauze Čunek.

Článek

„Víte, co se skrývá uvnitř?“ ptá se plakát s modrým vajíčkem a s Bursíkovými protichůdnými výroky k vládní účasti předsedy lidovců Jiřího Čunka. Jiný představuje graf s pojmenovanými důvody výkyvů preferencí zelených a s odhadem, že po sjezdu půjdou ještě dolů.

Zdroj: danakuchtova.cz

Zda plakáty zůstanou jen na webu, není ještě jasné. „O tom se rozhodujeme,“ řekla Právu Kuchtová. Zároveň na nich pod textem Koncept zelené demokratické politiky představuje vizi, s níž kandiduje na šéfku zelených. Stránky také představují úspěchy Kuchtové v křesle ministryně školství. Vše podle Kuchtové přišlo na několik desítek tisíc korun. „Vizualizace je práce lidí, kteří to pro mě dělají dobrovolně a zadarmo,“ přiblížila.

Zdroj: danakuchtova.cz

Kuchtová tvrdí, že ke spuštění vlastních stránek ji motivovala obtížná přístupnost oficiálních stranických stránek. Na web se podle ní složili její přátelé, mezi nimi i agentura Médea Jaromíra Soukupa, který býval náměstkem Kuchtové.

Současná první místopředsedkyně zelených na webu nepředstavuje lidi, které by chtěla mít ve vedení strany, pokud by souboj s Bursíkem vyhrála. „Odmítám říkat: Tihle tam budou a toho nechci, toho nevolte,“ poznamenala.

Místopředsedkyně SZ Dana Kuchtová oznámila ve středu kandidaturu na šéfku stranyfoto: Právo/Milan Malíček

Vlastní stránky má i Bursík. Zpravidla se na nich prezentuje v podobě tiskových zpráv strany či ministerstva životního prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám