Hlavní obsah

Klaus zažertoval: V nemocnici bych z dlouhé chvíle napsal novou smlouvu EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus ve středu z nemocnice na Bulovce okomentoval události posledních dnů v Česku. Vyjádřil se k fotbalu, evropské reformní smlouvě a také ke své operaci. Klaus ve středu z nemocnice odchází do Rehabilitačního centra Malvazinky.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Prezident Václav Klaus (vpravo) a přednosta Ortopedické kliniky fakultní nemocnice Bulovka Pavel Dungl

Článek

Před dvěma týdny se prezident podrobil operaci kyčle. Lékaři mu vyměnili kloub. S úsměvem, také uvedl, že pokud by ho tam lékaři nechali ještě chvilku déle, napsal by z dlouhé chvíle nový text smlouvy EU.

Kyčel ho podle jeho slov bolí, ale ne tolik, aby potřeboval léky či injekce na potlačení bolesti. Ty bral podle svých slov naposledy před týdnem.

Prezident znovu komentoval irské odmítnutí evropské reformní smlouvy. Nerozumí tomu, že Velká Británie pokračuje v ratifikaci smlouvy.

"Všichni by měli pochopit, že tudy cesta nevede. Více a více lidí to začíná chápat," řekl Klaus. Podle něj je potřeba si znovu sednout a pokusit se sepsat jiný text. "Jestli mě donutí, abych byl dál v nemocnici a rehabilitoval, tak ji z dlouhé chvíle napíšu. To je výhružka," řekl s úsměvem na adresu lékařů.

Prezident se vyjádřil také k výsledkům české reprezentace na fotbalovém mistrovství světa. "Nechci to komentovat. Už to přebolelo. Je potřeba radikální změna, podívat se dopředu a nežít minulostí," uvedl Klaus k prohře českých fotbalistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám