Hlavní obsah

Týden začíná deštěm a chladnem, od středy se vyjasní a oteplí

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Začátek týdne bude ve znamení deště, teploty se jen výjimečně vyšplhají nad 20 stupňů. Od středy se ale počasí změní k lepšímu, obloha se vyjasní a bude tepleji. Povedený by měl být i víkend.

Článek

V pondělí odpoledne bude zataženo, zejména na východě republiky bude pršet. Budou panovat velké teplotní rozdíly, zatímco na Karlovarsku a Ústecku bude kolem 13 stupňů, na jihovýchodní Moravě to bude až 20 stupňů.

Podle Dagmar Honsové z Meteopressu by silný déšť mohl částečně rozvodnit vodní toky a místy by se mohla objevit i nějaká lokální záplava, "Žádné povodňové stupně ale neočekáváme," řekla Novinkám.

V úterý ráno bude 12 až osm stupňů, přes den podle Honsové teploty stoupnou na 17 až 21 stupňů, stále ale bude oblačno až zataženo. "Dopoledne se na Moravě a ve Slezsku objeví intenzivní srážky, může spadnout až 40 mm deště," uvedla Honsová. Odpoledne bude oblačnosti ubývat.

O víkendu budou letní teploty

Od středy se začne obloha vyjasňovat, a z jihu začne do Česka proudit teplý vzduch. Den by měl být beze srážek, ráno bude kolem 12 až osmi stupňů. přes den 20 až 24 stupňů.

Od středy se začne obloha vyjasňovat, a z jihu začne do Česka proudit teplý vzduch. Den by měl být beze srážek, ráno bude kolem 12 až osmi stupňů. přes den 20 až 24 stupňů.

"Čtvrtek bude nejteplejší a nejvydařenější," podotkla meteoroložka. Bude skoro jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 11 až sedmi, odpoledne už mezi 23 až 27 stupni. Pátek bude naopak více oblačný a objeví se bouřky z tepla. Ráno bude 15 až 11 stupňů, odpoledne 20 až 24.

Vydařený by měl být i víkend. V sobotu a neděli má být polojasno až skoro jasno. Teploty budou podle Honsové letní, dosáhnou 22 až 26 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám