Hlavní obsah

Ukradená zdravotní dokumentace není Topolánkova ani Paroubkova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtek večer se ztratila z auta lékařky v Praze 5 zdravotní dokumentace. Policie ale v pátek popřela informace serveru Deník.cz, že dokumentace patří premiéru Mirkovi Topolánkovi a předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Premiér Mirek Topolánek (ODS)

Článek

„Striktně dementujeme informaci, že by mezi částí ukradené zdravotní dokumentace byly dokumenty týkající se pánů Topolánka a Paroubka. Můžeme pouze potvrdit, že při vloupání do vozidla vznikla škoda kolem 10 000 korun,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„K vloupání do vozidla došlo ve čtvrtek, šlo o běžnou krádež a zdravotní dokumentace je jen jednou z věcí, které byly z vozu odcizeny,“ uvedla mluvčí pražské policie Dana Slabochová.

Předseda ČSSD ale večer rozeslal dopis, v němž varuje před případným zneužitím jeho zdravotních údajů. "Každé neoprávněné zveřejnění informací o zdravotním stavu Jiřího Paroubka bude posuzováno jako porušení jeho práva na ochranu osobnosti, které bude z jeho strany sankcionováno," uvedla jeho mluvčí Květoslava Kočová.

Reklama

Výběr článků

Načítám