Hlavní obsah

Topolánek se inspiroval u Klause. Chystá dementi na webu

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf ODS a premiér Mirek Topolánek se na ideové konferenci své strany nechal slyšet, že je třeba zlepšit její mediální obraz. Uplynulo pár dní a Úřad vlády už chystá proměnu svých webových stránek. Po vzoru prezidenta Václava Klause by se měla objevit rubrika „Na pravou míru“. "Úplně nový web by měl být spuštěn do července. Nové rubriky budeme spouštět postupně," řekla Novinkám Bartošová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Mirek Topolánek (ODS) při pondělním jednání vlády

Článek

Ta by měla podle mluvčí vlády Jany Bartošové obsahovat informace, které dementují, či upřesňují zprávy z tisku. Prezident má pro tento účel zavedenou rubriku „Co prezident neřekl“.

Vláda ovšem chystá i další změny na webu. V plánu je podle Bartošové „Komentář předsedy vlády“, což bude názor premiéra na aktuální událost ve zvukové podobě. Chybět nebude ani televizní kamera. V rubrice „Za premiérem“ bude, jak informovala mluvčí vlády, Topolánek prostřednictvím pravidelného televizního rozhovoru odpovídat na dotazy veřejnosti.

Chybět nebudou také on-line rozhovory se členy vlády. Další rubrikou bude „Představujeme“. „V ní představíme člena kabinetu či osobnost, která je pro danou problematiku klíčová. Kromě stručného životopisu zde budou prezentovány jeho názory, citace v tisku a aktuální rozhovor,“ prozradila Bartošová. Chystá se i obsáhlejší sekce, která se bude jmenovat „Téma“.

„Tato rubrika bude reagovat na aktuální politicko-ekonomické události. Součástí bude popis problematiky a proč se o ní na veřejnosti právě teď mluví. Najdete zde oficiální stanovisko vlády a citace jednotlivých členů vlády k danému problému,“ doplnila mluvčí vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám