Hlavní obsah

S příchodem jara se citelně ochladí, na horách bude sněžit

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po několika relativně teplých deštivých dnech se do České republiky vrací mrazivé počasí. Výhled na Velikonoce slibuje četné mrazíky a maximální denní teploty do tří stupňů. Během týdne budou teploty výrazně klesat a na hory se vrátí sněžení. Čtvrtek, tedy první jarní den, bude jedním z nejchladnějších za poslední týdny.

Článek

"V úterý ráno hrozí řidičům náledí,“ varovala meteoroložka z Meteopressu Dagmar Honsová. Ranní teploty se budou pohybovat od nuly do minus čtyř stupňů Celsia. Přes den bude oblačno se sněhovými přeháňkami, na horách by mohlo napadnout až deset centimetrů sněhu.

Česko opět zasáhne silný vítr, který bude mít rychlost až 70 kilometrů za hodinu.

Přes den pak rtuť teploměru ukáže maximálně šest stupňů nad nulou. V nadmořské výšce nad tisíc metrů budou teploměry ukazovat mínus dva stupně.

První jarní den bude nejchladnější

Na středu předpovídají meteorologové oblačno se sněhovými přeháňkami. Ranní teploty se budou od minus jednoho do minus pěti stupňů Celsia. Na horách klesnou až k minus osmi. Přes den nepřesáhnou pět stupňů Celsia.

Sněhová pokrývka na vybraných horách (v cm):
Labská bouda196
Lysá hora61
Šerák (Jeseníky)50

Čtvrtek bude ještě o jeden stupeň studenější. "První jarní den bude nejchladnějším dnem tohoto týdne. Ráno bude minus dva až minus šest stupňů, na horách pak až minus osm. Přes den se teploty budou pohybovat od jednoho k pěti stupňům nad nulou,“ řekla Novinkám Honsová.

V pátek by podle meteoroložky mělo být oblačno až zataženo, v nížinách s deštěm a na horách se sněžením. Ranní teploty se budou pohybovat od jednoho k minus třem stupňům Celsia. Přes den teploměry zaznamenají tři až sedm stupňů.

Velikonoční koledníci budou mrznout

Ve stejném duchu jako v pátek se ponese sobotní i nedělní počasí, tedy ranní teploty lehce pod nulou. Denní maxima se dostanou ke sedmi stupňům.

"V pondělí na Velikonoce bude ošklivo a koledníci můžou namrznout,“ předpověděla Honsová. Ranní teploty budou kolem minus čtyř stupňů a nížiny budou poznamenány mrznoucím mrholením.

Maximální denní teploty by neměly přesáhnout tři stupně nad nulou. Podle meteoroložky by se v podobném rázu mělo nést počasí do konce března.

Reklama

Výběr článků

Načítám