Hlavní obsah

Schwarzenberg si v nemocnici kvůli malým komplikacím ještě poleží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Představa ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (za SZ), že se bude po operaci srdce už tento týden zotavovat v lázních, se nenaplnila. Ministr stále leží v nemocnici.

Článek

"Žádné procházky, jsem ještě upoutaný na lůžku. Malé komplikace, které to přibrzdily,“ reagoval v úterý na dotaz Práva, zda už se rekreuje v lázních.

Nesdělil však, zda leží v nemocnici v Insbrucku, kde se koncem února podrobil zákroku souvisejícím se srdečními problémy a vysokým tlakem.

Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová v pondělí informovala, že šéf diplomacie už opustil nemocnici a nyní se nachází v lázních rovněž v zahraničí.

Kvůli Schwarzenbergově nepřítomnosti se odsunul návrat předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka do vlády. Lídři vládních stran Mirek Topolánek, Martin Bursík a Jiří Čunek to oznámili minulý týden. V jednání o Čunkově návratu chtějí pokračovat ve středu.

Místopředseda zelených Ondřej Liška o víkendu prohlásil, že pokud se lidovecký šéf do kabinetu vrátí, budou zelení ministři postupovat společně. Zároveň však odmítl potvrdit, že by v případě demise ministra zahraničí opustili vládu všichni ministři SZ.

Reklama

Související články

Čunek: termín mého návratu je v dohlednu

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek by se mohl do vlády vrátit v dohledných dnech. Řekl to v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Zdůraznil ovšem, že termín...

Výběr článků

Načítám