Hlavní obsah

Švejnar nachází u komunistů větší pochopení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mezi zákonodárci KSČM se zvýšila shoda s prezidentským kandidátem Janem Švejnarem. Ke shodě došlo v některých otázkách zahraniční politiky, ekonomiky a sociálních věcí. Řekl to předseda komunistů Vojtěch Filip po středečním setkání Švejnara s poslanci KSČM.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip a prezdientský kandidát Jan Švejnar

Článek

„Dochází stále k výměnám informací,“ prohlásil Švejnar, který doufá, že ho komunisté podpoří. Filip označil schůzku za potřebnou, neboť při první návštěvě Švejnara v klubu nebyl ještě prezidentským kandidátem. „Míra shody mezi klubem KSČM a profesorem Švejnarem byla mnohem vyšší,“ prohlásil Filip.

Švejnar přiznal, že to, na co kladou důraz komunisté, slyšel i od občanů. Definitivní postoj k prezidentským kandidátům zaujme 29 zákonodárců KSČM ve čtvrtek spolu s výkonným výborem. Stále platí, že komunisté chtějí protáhnout volbu do druhého i třetího kola první volby, řekl Filip.

Švejnar: Kandidátům nepřísluší komentovat způsob volby

Komunisté zatím definitivně neoznámili ani to, zda budou chtít veřejnou či tajnou volbu prezidenta. Filip řekl, že v klubu sice převažují příznivci tajné volby, rozhodující ale prý bude čtvrteční rozhodnutí výkonného výboru KSČM. Ten se podle něj kloní spíše k veřejné volbě.

Švejnar nechtěl komentovat, zda je pro veřejnou či tajnou volbu, neboť to podle něj kandidátům nepřísluší a je to záležitost zákonodárců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám