Hlavní obsah

Havel byl propuštěn z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý prezident Václav Havel byl v sobotu propuštěn z léčení Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) v Praze do domácího ošetření. Zde byl hospitalizován kvůli akutnímu zánětu průdušek, který komplikovala srdeční arytmie. Informoval o tom deník Blesk.

Foto: ČTK

Václav Havel byl propuštěn z nemocniční péče k domácí rekonvalescenci.

Článek

Havel se léčil v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) v Praze. Léčba zánět potlačila a vyšetření prokázala dobrou srdeční výkonnost. "Došlo k ústupu arytmie, která se opakovala již dříve převážně v souvislosti s infekcemi dýchacích cest," v minulých dnech ředitel IKEM Jan Malý.

Havlův tajemník Jakub Hladík řekl, že o programu se bude bývalý prezident v příštích dnech ještě radit s lékaři. "Bude se řídit doporučením lékařů, jestli se něčeho zúčastní, bude to po konzultaci s nimi," uvedl. Kvůli hospitalizaci exprezident nestihl například slavnostní premiéru dokumentu Občan Havel v kinech.

K obtížím, kvůli nimž byl Havel převezen do nemocnice, podle lékařů přispělo velké pracovní nasazení. Zdravotní potíže trápí Havla řadu let. V minulosti mu lékaři kvůli zhoubnému nádoru odebrali velkou část pravé plíce. Trpí chronickou bronchitidou. Havla už dříve sužovaly i srdeční potíže.

Reklama

Výběr článků

Načítám