Hlavní obsah

Poslanci protestují proti Výměně manželek. Nova: proč tak pozdě?

Právo, Novinky, znk, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Stálá sněmovní komise pro rodinu žádá, aby Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zamezila přípravě čtvrté řady pořadu Výměna manželek, který vysílá TV Nova. Podle ní má pořad škodlivé dopady na psychiku dětí. Nova nechápe, proč se poslanci ozvali až teď, když už tři řady pořadu proběhly.

Článek

"Pořad TV Nova s názvem Výměna manželek je velkým ohrožením zdravého vývoje dětí," uvedl poslanec Tomáš Kvapil (KDU-ČSL) ve svém dopise Radě.

"Stálá komise pro rodinu Poslanecké sněmovny tak prostřednictvím svého předsedy žádá, aby Rada v rámci zákonných možností preventivně zakročila již proti přípravě tohoto pořadu a zamezila škodlivým dopadům na psychiku dětí," uvádí v dopise.

Podle komise je Výměna manželek ohrožením zdravého vývoje dětí z rodin, které se ho účastní. V průběhu natáčení pořadu údajně dochází ke stresovým situacím především pro děti, ale také pro rodiče.

"Děti jsou bezdůvodně vystavovány psychické zátěži, a jsou tak porušována jejich základní práva. Toto vše je pak prezentováno v televizním vysílání před 22 hodinou,“ dodává Kvapil.

Nova: vše konzultujeme s psychology

„Parlamentní komise v čele s panem Kvapilem má nepochybně, stejně jako kdokoliv v České republice, právo na to, podat na Radu jakoukoliv stížnost. Nicméně v pořadu Výměna manželek rozhodně nedochází k poškozování zdravého vývoje dětí," řekla v reakci mluvčí TV Nova Veronika Šmítková.

Doplnila, že na natáčeních jsou k dispozici psychologové. A rodiny, které se do Výměny přihlásí, absolvují předem psychologické posudky, aby se zjistilo, zda pořad zvládnou.

"Pozastavujeme se nad tím, že komise podává stížnost na pořad, který se v tuto chvíli navíc vůbec nevysílá a hlavně bez znalosti toho, jak bude další řada Výměny manželek vypadat. Překvapuje nás také, že podobná stížnost přichází až po odvysílání tří řad Výměny manželek. Proti předcházejícím řadám komise neprotestovala,“ doplnila Šmítková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám