Hlavní obsah

Senátoři ČSSD pozvali Klause a Švejnara na klub

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Senátoři ČSSD pozvali prezidenta Václava Klause na jednání klubu. Uvedli, že jsou zklamaní Klausovým postojem, který odmítá veřejnou debatu se svým soupeřem Janem Švejnarem. Toho senátoři pozvali také. Termín zatím neupřesnili.

Foto: Novinky

Prezident Klaus veřejnou debatu se Švejnarem odmítl.

Článek

"Pokud nechcete jít do přímé veřejné konfrontace s dalším kandidátem ve veřejnoprávní televizi nebo ji považujete za sobě nedůstojnou a operujete tím, že vašimi voliteli jsou poslanci a senátoři, zvu Vás, stejně jako pana profesora Jana Švejnara, na otevřené jednání senátorského klubu ČSSD," uvedla předsedkyně senátorského klubu ČSSD Alena Gajdůšková.

Prezident veřejnou debatu se Švejnarem odmítl, protože hlavu státu volí zákonodárci a diskuze v televizi nemá podle něj smysl. Klaus v úterý navštíví senátorty z KDU-ČSL, ve středu nezávislé a členy Klub otevřené společnosti (KOD).

Švejnar v pondělí uvedl, že do volby bude cestovat po ČR, kde navštíví volitele a zástupce občanské společnosti. Podle něj mají lidé právo znát názory kandidáta na prezidenta republiky. Klausův soupeř navštíví v blízké době senátorský klub ODS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám