Hlavní obsah

Strůjce úniku z Čunkova spisu inspekce vnitra nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Inspekce ministra vnitra nenašla mezi policisty nikoho, kdo předal médiím v průběhu vyšetřování údajné korupční kauzy šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka informace ze spisu. Šetření úniku proto v těchto dnech odložila. Právu to potvrdila Hana Malá z tiskového odboru ministerstva vnitra.

Článek

Podnět podal inspekci v létě brněnský krajský státní zástupce Petr Coufal, který na kauzu Čunek dohlížel. On i dozorový žalobce z Jihlavy Arif Salichov měli podezření, že data unikla na veřejnost cíleně v době, kdy případ šetřila ostravská pobočka protikorupční policie.

Jedním z podezřelých byl i původní vyšetřovatel případu Milan Šošovička. „Je to výborná zpráva, že nebylo zjištěno, že by to byl někdo z našich policistů. Vidíte, že se tak veškeré útoky vůči nám nepotvrdily a že jsme vše dělali v souladu se zákonem,“ reagoval ve středu Šošovička.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Inspekce však nadále šetří ještě další, zřejmě rozsáhlejší únik informací z Čunkova spisu. Týká se říjnové reportáže České televize o příjmech rodiny Čunka z konce devadesátých let a o jeho pobírání sociálních dávek v té době.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám