Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: s poslankyní Kateřinou Jacques

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem on-line chatu na Novinkách byla v pondělí předsedkyně poslaneckého klubu Strany zelených Kateřina Jacques, která má jako jedna z mála žen zkušenosti s typicky mužským světem vysoké politiky. Na vaše otázky odpovídala od 11.30.

Článek

Kateřina Jacques se stala poslankyní za Stranu zelených v roce 2006 a od ledna 2007 zastává funkci předsedkyně poslaneckého klubu.

Předtím se věnovala obraně lidských práv ať už ve výboru pro odstranění rasové diksriminace Rady vlády pro lidská práva nebo Sekce pro lidská práva a rovné příležitosti Úřadu vlády ČR.

Rok 2007 byl Evropskou komisí vyhlášen za Evropský rok rovných příležitostí pro všechny. Smyslem akce je upozornit na veškeré formy diskriminace nejen u nás ale i ve světě. Festival Karneval rozmanitosti je částí projektu Rovnost je Cool, který k této příležitosti uspořádala organizace Člověk v tísni.

Během října a listopadu můžete ve dvanácti městech České republiky shlédnout 17 filmů a spotů v šesti kategoriích, které doplní různé diskuze a jiné doprovodné akce.

V kategorii Diskriminace na základě pohlaví/genderu můžete v pátek 9. listopadu shlédnout film režisérky Věry Chytilové Potížistky. Snímek se zabývá počtem žen na české politické scéně nejen na vysokých stranických místech ale i na komunální úrovni. Celou situaci se snaží vykreslit na příkladu nové politické strany Rovnost šancí.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyberte nejlepší spot proti diskriminaci

Karneval rozmanitosti, který ve třinácti místech ČR v říjnu a v listopadu pořádá společnost Člověk v tísni, chce ukázat na nejkřiklavější případy diskriminace...

Výběr článků

Načítám