Hlavní obsah

Talmanová koupila luxusní volvo od Dalíkovy přítelkyně

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředsedkyně Sněmovny a partnerka premiéra Lucie Talmanová (ODS) koupila luxusní terénní Volvo XC 90 od své kamarádky Gabriely Horáčkové, která je přítelkyní podnikatele Marka Dalíka. Právu to ve čtvrtek potvrdila mediální poradkyně Talmanové Zuzana Palzer. Dalík je jedním z nejbližších spolupracovníků předsedy vlády Mirka Topolánka a v kuloárech je mu přisuzován značný vliv.

Článek

S vozem jezdí i premiér, například s ním v létě přivezl domů z porodnice svého syna Nicolase.

Mediální poradkyně Talmanové rezolutně odmítla jakékoliv spekulace o neprůhlednosti koupě volva. Vůz si místopředsedkyně Sněmovny nejdříve od kamarádky půjčovala a pak jej zakoupila prostřednictvím autobazaru.

"Lucie chtěla, aby auto, které má datum výroby rok 2004, bylo v pořádku, proto volvo před zakoupením šlo do servisu. Provedla se i kontrola na počítači, aby se ukázalo, co je třeba opravit, což se stalo. Chtěla mít jistotu, že po technické stránce je automobil naprosto v pořádku," vysvětlila Právu Palzer.

Vyloučila také, že by kamarádka Talmanové buď pracovala pro nějakou firmu spojenou s volvem či servisem, což by mohlo zakládat spekulace o zvýhodněné ceně."Určitě ne," prohlásila Palzer.

Topolánek nedávno na dotaz Práva řekl: "To auto je Lucie Talmanové a je dobře, že máme k dispozici auto." Auto mělo ještě nedávno brněnskou registrační značku, nyní už má pražskou.

Reklama

Související články

Topolánek si chválí volvo Talmanové

I když premiér Mirek Topolánek nemá rád dotazy mířené do jeho soukromí, v pondělí tomu bylo jinak, když byl tázán na volvo, s nímž si přivezl v létě domů...

Výběr článků

Načítám