Hlavní obsah

Krejčíř tvrdí, že ví, kde únosci vylili otcovy ostatky

Právo, Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř se v jihoafrickém Johanesburgu v květnu nechal slyšet, že ví, kde jsou ostatky jeho otce Lamberta Krejčíře, který měl zemřít při únosu před pěti lety v říjnu. Únosci otcovy ostatky údajně vylili rozpuštěné (v chemikáliích) u stromu. Řekl to prý osobně redaktorovi ČT Daliboru Bártkovi.

Článek

Bártek to v srpnu sdělil policistům Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu při výslechu, v němž byl v pozici svědka. Krejčíř však podle protokolu místo, kde strom stojí, údajně neprozradil.

Bártek v srpnu zahrnul podplukovníky ÚOOZ Zdeňku Habiňákovou, Hrůzu a Junka dalšími historkami. Prý z podsvětí, a proto neprověřenými. V jedné z nich nebyl českotěšínský podnikatel Lambert Krejčíř unesen.

Zatím se jako podivná historka jeví i Bártkova výpověď o údajných cestách Ivana Kočárníka v roli ministra financí vrtulníkem za Lambertem Krejčířem do Českého Těšína někdy před zhruba dvanácti lety.

Případ z roku 2002

Českotěšínský podnikatel Lambert Krejčíř zmizel 15. října 2002. Jeho syn tehdy pobýval ve vazbě a měl být za tři dny propuštěn. Podle policie skupina podnikatele unesla a odcizila mu větší množství peněz v hotovosti. Jeho únosem si chtěli vynutit na Radovanovi Krejčířovi, aby uhradil své dluhy.

Lambert Krejčíř ale zřejmě únos zdravotně nevydržel a zemřel na infarkt. Je to však jen vyšetřovací verze, Krejčířovo tělo se dosud nenašlo. Spekuluje se i o tom, že únosci Krejčíře staršího zavraždili.

Loni v listopadu vzal soud kvůli tomu do vazby skupinu mužů. Ve věznici skončili vedle příbramského podnikatele Jaroslava Starky také Vlastimil Spěvák, Jan Vicián, Miroslav Rus, Vladimír Milý, Martin Ondo a Tarek Bechara. Další obviněný Jan Andres byl už dříve propuštěn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám