Hlavní obsah

Vnitro odmítá, že inspekce podezřívá Langera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mluvčí ministerstva vnitra Jana Malíková v pondělí rozhodně popřela, že by Inspekce ministra vnitra podezírala ministra vnitra Ivana Langra (ODS) z účelového měnění telefonů při rozhovorech s policisty z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Informaci o Langrovi přinesla v neděli Česká televize (ČT).

Článek

Inspekce prý ministra podezírá, že s policisty volal z vypůjčených telefonů a SIM karet a chtěl tím zabránit tomu, aby se na jeho telefonáty přišlo. [celá zpráva] Televize připomněla, že vyšetřovatelé odposlouchávali Langra kvůli podezření, že loni pustil na veřejnost tajnou zprávu šéfa ÚOOZ Jana Kubiceho o údajném prorůstání organizovaného zločinu do politiky.

"Inspekce pana ministra nevyšetřuje, a nemůže ho tedy ani z ničeho podezírat," řekla Malíková. Také Langer v ČT popřel, že by s policisty z ÚOOZ telefonoval. Podle Malíkové již inspekce vyšetřování úniku informací uzavřela.

Inspekce ministra vnitra kvůli úniku zprávy odposlouchávala 46 telefonních čísel. Mezi odposlouchávanými byli například i advokáti a děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám