Hlavní obsah

Pohanka: koalice nás zatím k jednání o reformách nepozvala

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koalice zatím podporu pro svou chystanou reformu veřejných financí u dvou bývalých poslanců sociální demokracie Miloše Melčáka a Michala Pohanky nehledala.

Článek

"Zatím s námi nikdo nic neprojednal, ale čekáme, že by nějaká jednání proběhnout měla," řekl Právu v pondělí Pohanka. "S obsahem plánovaných změn nás nikdo neseznámil, znám tedy jen to, co proběhlo tiskem, a to mě nenaplňuje žádným optimismem. Abych to vyjádřil tak: mám k tomu rezervovaný postoj," uvedl.

Jak dodal, podle smlouvy, kterou podepsal spolu s Melčákem před hlasováním o důvěře, očekává, že koalice bude chtít s nimi navrhované změny probrat.

Smlouva obsahuje příslib, že premiér i vláda veškeré významné zákonné i podzákonné změny s oběma poslanci i s opozicí projedná dříve, než je předloží Sněmovně. "K tomu by mohlo dojít, jak odhaduji, nejdříve v květnu, nebo až v červnu, takže bude dostatek času k jednáním a vyjasnění některých problémů," řekl Pohanka.

Jak dodal, na jednání koaličních klubů nikdy pozváni nebyli a ani se jich neúčastnili. To se týká i dneška, kdy reformy mají prodiskutovat členové všech tří koaličních klubů na společném zasedání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám