Hlavní obsah

Zastupitel ČSSD jel načerno a údajně vyhrožoval revizorům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký městský zastupitel ČSSD Martin Berger je podezřelý z toho, že v trolejbusu hrozil revizorům vyhozením z práce. Ti ho přistihli bez platné jízdenky. Berger se hájí tím, že sice porušil přepravní řád ale zaplatil za to stanovenou pokutu 50 korun. Ostatní podezření z vyhrožování odmítá.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Městský zastupitel pokutu zaplatil, revizorům prý ale říkal, že mohou přijít o práci.

Článek

V polovině února zjistili revizoři, že dva cestující nemají jízdenky. Odmítali přitom prokázat svou totožnost. Podle svědectví přítomných byli muži pod vlivem alkoholu. Revizorům prý tvrdili, že jsou členy zastupitelstva, a tak žádnou pokutu platit nebudou, protože si to umějí zařídit. Současně jim údajně řekli, že pokud to přece jen zapíšou, že je nechají vyhodit z práce. Jedním z nich měl být právě Berger.

Primátor a předseda představenstva ústeckého městského dopravního podniku Jan Kubata (ODS) řekl, že uložil řediteli městské policie a řediteli dopravního podniku, aby incident do příštího jednání představenstva dopravního podniku vyšetřili.

Třiadvacetiletý Berger vzbudil zájem veřejnosti již loni před komunálními volbami. Tehdy chodil na předvolební akce do domovů důchodců. Prý jedné důchodkyni vysvětloval, jak má správně volit, a přitom udělal propisovací tužkou na jejím volebním lístku křížek právě u svého jména. Později Berger přinesl důchodkyni nový nevyplněný volební lístek.

Reklama

Výběr článků

Načítám