Hlavní obsah

Slunečné počasí má vydržet celý týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První den nového týdne naznačil, jak by mělo vypadat počasí v České republice minimálně do neděle. Bude většinou slunečno, srážky se při zvětšené oblačnosti objeví jen přechodně, a to ve druhé polovině pracovního týdne.

Článek

Na počasí v ČR má v současnosti největší vliv tlaková výše, jejíž střed se nachází nad Skandinávií, postupně se bude přesouvat nad Pobaltí. Do Česka tak proudí vzduch netradičně od východu, je sušší než obvyklé proudění od Atlantiku, na které jsme zvyklí.

Rekordy padat nebudou

Kvůli směru proudění je tak nepravděpodobné, že by v jinak jasném a slunečném počasí padaly teplotní rekordy, které jsou pro toto období zaznamenány nad dvaceti stupni. 

Zatímco nejnižší ranní teploty budou stále na některých místech padat až k nule, nejvyšší odpolední teploty se budou až do středy pohybovat v rozmezí 12 až 16 stupňů.

Před víkendem se obloha mírně zamračí

Ve čtvrtek přijde první oblačnost, která zasáhne hlavně jihovýchod území. Na jihu Moravy a na Vysočině může přinést přeháňky. V souvislosti s tím klesnou i odpolední maxima, která se vyšplhají nejvýše na 10 až 14 stupňů.

Od pátku budou teploty opět zvolna stoupat na 12 až 16 stupňů a na víkend očekávají meteorologové i ubývání oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám