Hlavní obsah

Paroubek neřekne, kdo sponzoroval vydání jeho knihy

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek zatím nevidí důvod, proč by zveřejňoval jméno sponzora obsáhlé knihy o své osobě pod názvem "Minuty s Jiřím Paroubkem". Ta přijde na pulty knihkupectví v pondělí. Publikace navíc zlevnila z 999 korun na 490 korun.

Článek

"Nemám potřebu se k tomu vyjadřovat. To je soukromý projekt dvojice autorů Miloše Schmiedbergera a Hany Höschlové a nakladatelství Naše vojsko, nikoli můj, a určitě to bude časem zveřejněno. Není to moje kniha, je to kniha o mně," řekl v neděli Paroubek Právu.

Ten již dříve uvedl, že knihu financoval jeho přítel. Na dotaz, zda jím byl autor fotografií Schmiedberger, Paroubek odpověděl, že nikoli. Schmiedberger v minulosti pracoval jako fotograf Úřadu vlády.

Tisíc kusů delegátům

Kniha původně měla stát 999 korun, ale v sobotu Paroubek uvedl, že se bude prodávat jen za 490 korun. Tisíc kusů dostanou zdarma delegáti sjezdu soc. dem., který se koná od pátku do neděle v Brně.

Pondělního křtu čtyřkilové knihy, která má 872 stran a obsahuje přes 2600 fotografií, se mají zúčastnit například fotograf Jan Soudek, operní pěvec Peter Dvorský či herec Jiří Krampol. Ten před volbami s Paroubkem pořádal zábavní show Premiéra s premiérem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám