Hlavní obsah

Lidovecký šéf Čunek zažívá pád popularity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový průzkum popularity českých politiků nepřináší mnoho změn. Výsledky společnosti STEM ukazují, že nejpopulárnějšími českými politiky jsou stále místopředsedkyně KDU-ČSL a ministryně obrany Vlasta Parkanová (66 procent) a místopředseda ODS a pražský primátor Pavel Bém (63 procent). Pohoršil si ale předseda KDU-ČSL Jiří Čunek, a to velmi výrazně.

Článek

Na třetí místo se dostal předseda Strany zelených a místopředseda vlády Martin Bursík (54 procent). Na čtvrtém místě je místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka (45 procent) a na pátém se tentokrát ocitl místopředseda ODS a středočeský hejtman Petr Bendl (44 procent).

Do výzkumu byli poprvé po loňských volbách do Sněmovny zařazeni všichni členové vlády a kromě nich i někteří místopředsedové parlamentních stran.

Čunek jde ke dnu

Od posledního šetření v lednu 2007 se hodnocení většiny politiků moc  nezměnilo, výjimkou je ale předseda KDU-ČSL a první místopředseda vlády Jiří Čunek, kterému popularita klesá a vypadl tak z první pětky nejpopulárnějších politiků. V lednu byl oblíben u 55 procent obyvatel, v únoru už jen u 42 procent.

.: Kliknutím na graf jej zvětšíte.

Trochu si polepšili Martin Bursík a Mirek Topolánek (42 procent). Vzestup zaznamenali i další členové vlády: Ivan Langer z ODS (42 procent) či Petr Gandalovič z ODS (41 procent). Po zářijovém propadu se na svou dřívější úroveň vrací Miroslav Kalousek (31 procent).

Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let ve dnech 1. až 8. února 2007.  Na otázky odpovědělo 1222 respondentů.

Popularita politiků (v %)
.leden 07únor 07
V. Parkanová6366
P. Bém6363
M. Bursík4954
B. Sobotka4245
P. Bendl-44
M. Topolánek3842
J. Čunek5542
I. Langer3642
P. Nečas4041
P. Gandalovič3741
Zdroj: STEM

Reklama

Výběr článků

Načítám