Hlavní obsah

Říman reorganizuje ministerstvo, odvolal náměstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr průmyslu a obchodu (MPO) Martin Říman (ODS) odvolal svého náměstka Roberta Szurmana a některé vedoucí oddělení. Došlo také ke změně organizační struktury úřadu, který má nyní méně sekcí a odborů. Některá místa byla zrušena, na jiná byli dosazeni noví pracovníci.

Článek

Szurman bude pracovat jako zmocněnec MPO pro projekt nové továrny jihokorejské automobilky Hyundai v Nošovicích v Moravskoslezském kraji.

Kateřina Koubová z tiskového oddělení MPO řekla, že ministerstvo má po odvolání Szurmana místo pěti pouze čtyři náměstky, kterými jsou Václav Petříček, Martin Tlapa, Karel Tureček a Tomáš Hüner.

"Místa byla v některých případech zrušena, na některá jsou jmenováni noví pracovníci," uvádí se v tiskové zprávě MPO.

V rámci zeštíhlování ministerstva byl snížen počet sekcí a odborů. "V první fázi se změna netýká počtu zaměstnanců," upřesňuje zpráva.

Změny by měly zlepšit připravenost MPO na čerpání peněz ze strukturálních fondů, zvýšit efektivitu práce a motivovat zaměstnance v jejich práci.

"Valná většina nově obsazených míst je obsazena dočasně pověřenými zaměstnanci a proběhnou na ně vnitřní, v některých případech i vnější výběrová řízení," uzavírá zpráva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám