Hlavní obsah

Nemocný poslanec ČSSD Vnouček složil mandát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokraté musejí učinit před pátečním klíčovým hlasováním o důvěře vládě jednu změnu v poslanecké sestavě. V úterý totiž ze zdravotních důvodů rezignoval poslanec František Vnouček. Ve Sněmovně ho nahradí Zdeněk Kotouš, který má složit poslanecký slib ve středu.

Článek

"Pan předseda Sněmovny Miloslav Vlček před chvílí podepsal osvědčení o nabytí poslaneckého mandátu pro pana Zdeňka Kotouše," řekl Novinkám mluvčí předsedy Sněmovny Martin Opatrný.

Vnoučkův odchod pravděpodobně neovlivní rozložení sil ve Sněmovně. Devětatřicetiletý podnikatel ve stavebnictví z Kostelce nad Černými lesy Zdeněk Kotouš Právu v pondělí řekl: "Jsem sociální demokrat, a tak podpořím stanovisko svého klubu." [celá zpráva]

Poslanec ČSSD a šéf středočeské organizace Richard Dolejš popřel, že kdykoli na poslance Vnoučka naléhal, aby se vzdal mandátu. Podle Dolejše se Vnouček rozhodl sám, protože se necítil být v dostatečné kondici. Vnouček se prý necítí dobře a potřebuje klid na léčbu.

"František Vnouček chtěl rezignovat na mandát už koncem loňského roku, osobně jsem ho přemlouval, aby to nedělal. Byl to jeden z nejpracovitějších poslanců," popsal Dolejš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám