Hlavní obsah

Nezasněží, přes týden bude teplo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

I tento týden bude v Česku pokračovat nadstandardně teplé počasí. Teploty v noci neklesnou pod 3 až 4 stupně, přes den zato mohou přesáhnout přes 10 stupňů. Místo sněhu se tak dočkáme spíše přeháněk.

Článek

V pondělí bude oblačno, během dne se ale bude zatahovat a večer bude místy pršet. Teploty se vyšplhají maximálně na 5 až 9 stupňů, v 1 000 metrech okolo dvou stupňů nad nulou.

Podobné počasí bude i v úterý, minimální noční teploty budou mezi 7 až 3 stupni, nejvyšší odpolední pak mezi 6 až 10 stupni. Vítr by mohl dosáhnout nárazů až 54 km/h.

Ve středu bude zpočátku ještě oblačno s ojedinělými dešťovými srážkami, během dne se ale obloha postupně vyjasní. Denní teploty dosáhnou 9 až 13 stupňů.

Ve čtvrtek nás čeká znovu déšť. Přes noc teplota klesne na 8 až 4 stupně, odpolední teploty dosáhnou na 7 až 11 stupňů. Pozor na vítr, jeho nárazy mohou činit až 90 km/h.

Od pátku bude oblačno až zataženo, s občasným deštěm a přeháňkami, o víkendu až polojasno a místy mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 3 stupni, odpolední maxima se vyšplhají na 7 až 12 stupňů.

Milovníci sněhu ale ještě nemusí zoufat. Například v polovině ledna 2005 maximální teploty šplhaly také přes 10 °C, a sníh ležel jen ve výškách nad 1000 m. Pak ale v únoru a na počátku března přišlo vydatné sněžení i do nižších poloh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám