Hlavní obsah

Paroubek se tajně sešel s Topolánkem ve Sněmovně

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dohoda mezi občanskými a sociálními demokraty bude podle všeho složitá, ale vyloučena stále není. Naznačila to včerejší večerní utajovaná schůzka Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka. Oba strávili ve dvou přesně hodinu a půl v prostorách sekretariátu šéfa Sněmovny.

Článek

Výsledek schůzky ale nechěli komentovat. Topolánek odmítl Právu řici jediné slovo, Paroubek se omezil na opakování, že se bude dál jednat. Přitom se sešli v den, kdy grémium ODS a poslanecký klub ČSSD neustoupily ani o píď ze svých stanovisek. [celá zpráva]

Na otázku, zda se něco po schůzce předsedů změnilo, Paroubek odvětil: "Schůzka se zabývala obecně možnostmi spolupráce." Na dotaz, zda se nebavili o úterních usneseních, poznamenal, že se "spíše bavili o věcech, které se týkají možného programu či programových průniků".

A jak setkání zhodnotil? "Že budeme ve schůzkách pokračovat, to je významný výsledek." Paroubek podotkl, že věří v dohodu do 15. prosince, avšak dodal: "To, jestli se dohodneme, uvidíme." Výraz v tvářích obou politiků ale příliš optimismu neprozrazoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám