Hlavní obsah

PRÁVO: Studentské kavárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenty v kavárnách najdete v kteroukoli denní či noční hodinu nezávisle na tom, jestli je či není zkouškové období, jestli by měli či neměli trávit čas utopeni v knihách. Může to působit jako projev bohémství nebo nezájmu o studium. Opak je ale často pravdou. Skvělý přehled studentských kaváren naleznete v pátečním Právu, v rubrice Studium.

Článek

Kavárny jsou místem setkávání, získávání kontaktů, setkávacím bodem pro výměnu studijních materiálů a v neposlední řadě též místem relaxace.

První kavárna na území Čech byla otevřena roku 1702 Turkem Ahmedem v Brně. V Praze začal s kávou o něco později podnikat Arab Hatalah al Damaski. Procházel po ulicích v turbanu a kolemjdoucím nabízel kávu v malých koflících.

Od oněch dob vzniklo v Praze mnoho kaváren, jež se stávaly centrem zábavy a klábosení a do nichž stále častěji směřovaly i kroky umělců a lidí z veřejného života. V kavárenském prostředí tak vzniklo nejedno důležité rozhodnutí a zrodilo se nejedno výtvarné, literární a hudební dílo.

Přehled studentských kaváren naleznete v pátečním Právu, v rubrice Studium

Kavárny v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě a dalších městech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám