Hlavní obsah

Sourozenci dohromady zhubli přes 60 kilogramů, i díky vzájemnému soupeření

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sourozenecké vztahy nebývají mnohdy jednoduché. Pokud spolu ale dotyční vycházejí, i přes občasné soupeření to pro ně může mít i zdravotní výhody. Skvělým příkladem toho jsou i Kevin a Lindsey Minnickovi. Díky svému skvělému vztahu a společnému odhodlání zhubli dohromady přes 60 kilogramů, a změnili tak výrazně svůj život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jako mnoho jiných lidí i sourozenci Minnickovi během dospívání bojovali se svou váhou. Kevin měl v 18 letech vážnou nehodu na motorce a během léčby a rekonvalescence nabral více než 40 kilogramů. Jeho starší sestra Lindsey se začala potýkat s vážnějším nárůstem váhy během prvního ročníku na vysoké škole.

Fotografie, jak vypadal Kevin dříve a v listopadu minulého roku.

Jejich nelichotivá váha postupně začala negativně ovlivňovat jejich životní spokojenost. Poslední pomyslnou kapkou v přetékajícím poháru nespokojenosti byl pro Lindsey jeden výlet. „Tehdy jsem při své výšce 160 centimetrů vážila přes 90 kilogramů, to nebylo zdravé,” uvedla pro server Today.

Nejdříve jídelníček, potom cvičení 

Lindsey se odhodlala svůj život i váhu změnit, ale nevěděla jak. Kevinova přítelkyně Megan jí proto doporučila firmu Weight Watchers, která v Americe nabízí produkty a asistované poradenství při regulaci váhy. Během dvou měsíců Lindsey shodila téměř deset kilo. Do stejného programu se zapojil i Kevin, který začal se změnou jídelníčku a začal se stravovat stejně jako jeho přítelkyně a sestra, omezil oblíbená fastfoodová jídla, zařadil více ovoce a zeleniny.

Lindsey Minnicková před proměnou a poté, co absolvovala dietní kurz.

Dalším krokem bylo cvičení. Lindsey se zapsala na hodiny spinningu (kardiovaskulární skupinové cvičení) a zapsala i bratra. Postupně vyzkoušeli i mnoho dalších aktivit – pilates, běh, silový trénink. Ve všem, co společně dělali, byla přitom znát jistá sourozenecká rivalita, která je oba poháněla k lepším výkonům, a tím i výsledkům.

„Když se mi někdy nechtělo cvičit, ale viděla jsem, že Kevin a Megan se nevzdávají, odhodlala jsem se taky, i když jsem původně nechtěla,” cituje Lindsey server Woman´s Day.

O rok později byla změna u obou více než patrná. Kevin shodil 40 kilogramů, Lindsey 24 kilogramů. Spolu s nimi zhubla i Kevinova přítelkyně a manžel Lindsey. Aby i nadále zůstali motivováni a nevzdali se svého nového života, našli si sourozenci způsoby, jak sami sobě připomínat, jak daleko došli. Pro Lindsey se připomínkou staly její staré ,velké´ kraťasy. U Kevina pak opasek, který si koupil krátce před tím, než začal hubnout. Jak víc a víc cvičí, dělá do něj stále nové dírky jako důkaz toho, že tvrdá práce se vyplácí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám