Hlavní obsah

Ryby většinou ano, někdy ne

Právo, tos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správně lékaři vyčítají našemu národu, že konzumuje málo ryb. Jsou totiž nedostižným zdrojem živočišných bílkovin i vitamínů A, D a B12. Jako sůl je potřebují osoby se zvýšenou hladinou cholesterolu, omezují tvorbu krevních sraženin.

Článek

Jednoznačně je prokázáno, že srdce těch lidí, kteří si libují v rybách, pracuje lépe, se vší pravděpodobností lze předpokládat také podíl na úspěšné prevenci nádorových onemocnění. Ryby prostě představují skvělé přírodní lékaře. Jak už to ale bývá, ne vždycky.

Na druhou stranu obsahují hodně purinů, proto se jim při onemocnění dnou nebo ledvinovými kameny raději vyhneme.

Při úpravě ryb je zapotřebí vždycky dbát na důkladnou tepelnou úpravu, alergici by si měli dát obzvláštní pozor - například na suši. Může se totiž stát, že je ryba hostitelem nějakého parazita nebo mikroorganismu, produkujícího toxiny, nezřídka vyvolávající alergii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám