Hlavní obsah

Protančete se ke krásným ženským siluetám

Novinky, Dana Sokolová

Krásné postavy můžete dosáhnout nejen díky nejrůznějším dietám, které navíc často působí krátkodobě, ale i fitness tancem. Ten patří mezi nejoblíbenější aktivity aerobního charakteru, při kterém se snadno shazují nadbytečné kilogramy, a zároveň zlepšuje fyzická kondice. Existuje nesčetně stylů, kde si vybere skutečně každá žena a místo trápení se v posilovně si začne cvičení skutečně užívat.

Foto: Profimedia.cz

Díky tanečním lekcím si začnete cvičení skutečně užívat.

Článek

Fitbalet či Port de Bras

Obojí cvičení vychází z baletu. Střídají se zde protahující a posilující prvky. „Během volnější hudby dojde k propojení těla a mysli, protáhnou se zádové svaly, všechny svaly na nohou, zformuje se zadeček a zlepší držení těla. Po cvičení se ženy cítí protaženě a přitom žensky, jelikož se jejich pohyb zladní,” vysvětluje Tereza Semrádová ze Studia Fascinace.

Výhodou také je, že se ženy nemusí bát těžkých a náročných choreografií. Na lekci je ze všeho nejdůležitější hudba, která není pouze doplňkem, ale určuje rytmus a náladu celé hodiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodina fitbaletuVideo: Studio Fascinace

Dance Aerobic

Spočívá v zábavnější formě klasického aerobiku, jelikož spojuje základní kroky tohoto sportu s tanečními prvky, které do sestav vnášejí složitější a více taneční choreografie. Zpravidla se cvičí na melodickou hudbu, časté jsou také latinskoamerické rytmy.

„Hodina probíhá velmi podobně jako u klasického aerobiku - začíná zahřátím, protažením a následuje hlavní fáze, která trvá nejdéle a během které se cvičí různé taneční choreografie, jež se v závěrečné fázi propojují. Po nacvičení choreografie může být zařazeno posilování a následuje závěrečné protažení,” dodává Tereza Semrádová.

Zumba

„Tanec kombinuje aerobní cvičení s prvky salsy, reggaetonu, merengue a cumbie, ale také rumby, flamenka, tanga a dalších latinskoamerických tanců. Někteří instruktoři využívají i country, hip hop a další styly. Naučí lidi řadu krokových variací a pak nechají na nich, jak svobodně a s jakou fantazií je budou používat. Mohou improvizovat, jak chtějí, mohou se nechat unášet svými pocity,” vysvětluje Marcela Macáková ze serveru Aerobic.cz.

Ženy i muži jsou tak po hodině tance naprosto zpocení, o 500 kalorií chudší a přitom září úsměvem od ucha k uchu. Při hodině si totiž ani neuvědomí, že cvičí. Nemusí přemýšlet nad žádnými složitými kroky a cítí se jako na jedné velké party.

Není nutné už umět tančit, na prvních hodinách se začíná od nejjednodušších prvků a sestav a postupně se přidávají nové a složitější prvky, tak aby to zvládnul skutečně každý.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodina zumbyVideo: Studio Fascinace

AfroDance

Doslova živelný proud zábavy.  AfroDance spojuje řadu nejrůznějších stylů jako moderna, jazz, funky nebo hip-hop. Tancuje se na velmi podmanivou africkou hudbu a kromě přirozených pohybů se jedná především o vlastní taneční projev a maximální splynutí s hudbou.

Lekce jsou tak kombinací kardio tréninku, posilování s vlastní vahou a strečinku. Moderní AfroDance je vhodný pro muže i ženy, kteří by měli mít pohodlné, volnější oblečení a být naboso.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodina Afro Dance

JazzDance

Jazz Dance je stejně jako scénický tanec plný emocí, nemá žádná striktní pravidla ani omezení. Stačí se nechat unášet hudbou a pohybem a dát průtok svým emocím a náladám. Tanec je vhodný úplně pro všechny.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodina Jazz Dance

MTV Dance

Styl inspirovaný popkulturou a videoklipy s MTV, cílený hlavně na podívanou a show. Své základy nezapře v Hip Hopu a jeho modifikacích. U tance je velmi důležitá osobnost lektora, který dává lekcím podobu dle svých vlastních hudebních preferencí.

„MTV Dance je náročnějším tanečním stylem, zejména pro nutnost trénování choreografií, které jsou jinak dokonalé a maximálně sexy. Míra komplexnosti je však vyvážena výsledným efektem. Lekce jsou tak vhodné pro každého, kdo je ochoten na sobě pracovat,” doporučuje Tereza Semrádová.

BEZ KOMENTÁŘE: Hodina MTV Dance

StreetDance - neboli pouliční tanec

StreetDance získává stále na popularitě. Lidé ho berou jako formu umění, které jim zároveň zlepšuje fyzičku. Mezi taneční techniky a styly patří do street dance Hip Hop, RnB, Free Style, Hype, Funky, Dance a řada dalších. Záleží na člověku, který styl mu nejvíce vyhovuje, fyzičku zlepšují všechny. Výběr tedy záleží na hudbě blízké srdci, k čemuž se přizpůsobuje i choreografie.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám