Hlavní obsah

Převratná metoda v hubnutí - voňavé krystaly

– San Francisko

Další "zázračný" přípravek na hubnutí je na světě. Podle vědců voňavý prášek dokáže přesvědčit lidský mozek, že tělo víc jídla už nepotřebuje.

Foto: Profimedia.cz

Zázračný prášek pomůže zastavit nezdravé přejídání.

Článek

Když si tento jedlý prášek nasypete na potravu, jeho silné aroma způsobí, že už po pár soustech budete mít pocit, že máte dost.

Ke koupi je v několika umělých příchutích, jako je sýrová, cibulová, kakaová, banánová, jahodová, křenová nebo kávová. V Evropě, konkrétně ve Velké Británii, by se prášek jménem Sensa měl začít prodávat příští rok.

Během půlročního testování na více než 1 400 osobách se dobrovolníkům podařilo v průměru shodit dvanáct kilogramů. Kontrolní skupina, která užívala krystalky bez vůně, zhubla v průměru jen o jedno kilo. Teď se podle listu Telegraph chystá pětiletá studie tisícovky dobrovolníků.

Zvýrazní chuť 

Odborníci tvrdí, že tento způsob hubnutí má oproti tradičním dietám mnohé výhody.

"Vůně jídla - která odpovídá za více než devadesáti procent ´chuti´ toho, co jíme - se dá opravdu úspěšně použít, aby lidé jedli méně. I zdravé a nízkokalorické, ale chuťově nevýrazné jídlo totiž s příchutí lépe chutnalo," vysvětluje Dr. Alan Hirsch, neurolog, který s nápadem přišel.

Tento vynález vědci představili na endokrinologické konferenci v San Francisku.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset největších mýtů o tloustnutí

Ideální postavu by chtěl mít snad každý. Proto se mnozí z nás trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle...

Výběr článků

Načítám