Hlavní obsah

Polovina lidí lituje svého tetování, brzdí je v kariéře i lásce

Novinky, ema

Jeden z šesti lidí nenávidí ozdobu těla, kterou si nechal dobrovolně vytetovat do kůže. Mnozí také přiznávají, že vážně uvažují o jeho odstranění. Třetina z dotázaných se obává toho, jak budou vypadat, až zestárnou. Polovina lidí pak přiznala, že jim viditelné tetování značně přitížilo při budování kariéry. Důvodem k odstranění této ozdoby bývá i rozchod s partnerem.

Foto: Profimedia.cz

Tetování je v dnešní době obrovským fenoménem.

Článek

Tetování ovšem už dávno není výsadou námořníků, většina lidí s ním začíná relativně brzy, a to mezi osmnáctým a dvacátým rokem života. Relativně často můžeme sledovat, že se jím zdobí i slavné tváře. Dvanáct procent lidí uvedlo, že to byly právě celebrity, které je k ozdobení inspirovaly. A nejde jen o popové hvězdy. Jeho stoupence najdeme i v politických řadách. Například manželce předního britského politika Davida Camerona, Samantě Cameronové, z lodiček vykukuje vytetovaný delfín.

Ale nenechte se inkoustem ozdobenými celebritami zmást. Nový britský průzkum totiž odhalil, že čtyři z deseti lidí jsou minimálně z jedné ze svých ozdob nešťastní a litují, že se vůbec kdy nechali tetovat. Jeden z šesti lidí svého činu lituje natolik, že do budoucna plánuje nechat si kresbu odstranit laserem.

Mnoho lidí v souvislosti s tetováním uvádělo, že jsou kvůli němu vnímáni jako promiskuitní. Spousta potencionálních partnerů prý vnímá, že jsou takto zdobení lidé svolnější ke vztahům na jednu noc.

Tetování hraje roli i v lidských vztazích

Dalším důvodem, proč si někteří nechávají tetování odstranit laserem, bývá rozchod s partnerem. Mnoho zamilovaných si totiž jméno svého vyvoleného nechává zanést pod kůži. S rozchodem se ale vše mění. Stejně tak to bylo i u modelky Heidi Klumové, která se po rozchodu se svým manželem – zpěvákem Sealem – rozhodla, že si nechá odstranit jeho jméno, které měla zvěčněné na předloktí. I to je daň za tetování.

34 % dotázaných má obavy z toho, jak budou vypadat, až budou starší a potetovanou část těla postihnou vrásky a stárnoucí kůže. Polovina lidí přiznala, že jim viditelné tetování značně přitížilo při budování kariéry. Tato zjištění shromáždila kosmetická firma escentual.com, a jejich mluvčí se k výsledkům vyjádřil, že lidé by měli nejdříve hodně přemýšlet, než se pro tetování doopravdy rozhodnou.

Ačkoliv je tetování momentálně velmi trendy, spousta dotázaných uvedlo, že by se raději seznámilo s někým nepotetovaným.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový laser bezbolestně maže tetování

Odstranit tetování bezbolestně, bez poškození kůže a bez jizev slibují lékaři v Centru laserové medicíny na klinice Ruhrské univerzity v Bochumi, která se...

Výběr článků

Načítám