Hlavní obsah

Obžerství je velmi nakažlivé, především pro ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhubnout v obležení žroutů je podle nizozemských vědců téměř nemožné. Zvláště pro ženy je prý obžerství doslova nakažlivé.

Foto: Profimedia.cz

Lidé napodobují rysy těch, s nimiž se baví a jsou v interakci.

Článek

„Zvláště ženy, které konzumují jídlo v něčí společnosti, sní stejné množství a stejně rychle jako jejich doprovod,“ tvrdí nizozemští psychologové.

Pokud se žena potká s kamarádkou či jinou osobou, velmi rychle v prvních minutách začne napodobovat chování protějšku. A začne stejně rychle jíst a konzumovat podobně velká sousta. Většinou si vkládá do úst jídlo do pěti sekund poté, co tak učiní společník. Psychologové nevědí, zda je to vědomé či nevědomé chování, u žen je ale velmi časté.

„Prokázali jsme vztah mezi mírou zkonzumovaného jídla a tím, kolik toho zkonzumuje osoba sedící se ženou u stolu,“ tvrdí doktor Roel Hermans z Radboud univerzity.

Lidé napodobují rysy těch, s nimiž se baví a jsou v interakci. Napodobujeme tak postoje, gesta, manýry, akcent a dokonce styl jedení. Podle Hermanse napodobují styl konzumace druhých i muži, ale spíš se to týká alkoholu, u jídla se nechávají ovlivnit méně než ženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nejsnáze hubnou muži

Stanislav Malý shodil 43 kilo zhruba za rok. Neměl na to žádnou zázračnou metodu ani přípravek. Jenom velmi dobrý kurz hubnutí, kde s ním odbornice řešily...

Výběr článků

Načítám