Hlavní obsah

Nový laser výrazně zvyšuje účinnost léčby křečových žil

Novinky, das

Křečové žíly nejsou jen kosmetickým problémem. V případě neléčení mohou přerůst ve velmi závažný zdravotní problém, který může skončit až embolií. O to víc odborníci vítají nejnovější a velmi výkonný diodový laser pro nitrožilní katetrizační léčbu křečových žil, který je výrazně výkonnější a účinnější než předchozí verze laserů.

Foto: Profimedia.cz

Křečové žíly

Článek

„Nemocného zákrok tímto laserem nejen méně bolí, ale po zákroku nemá ani nepříjemné modřiny, které se objevovaly u zákroků starším typem laseru,“ potvrzuje primář Žilní kliniky na Praze 1 MUDr. Ota Schütz.

Podle Schütze za křečové žíly může z 80 % genetická zátěž, situaci zhoršuje obezita, sedavý způsob života, dlouhé stání, nedostatečný pitný režim či kouření. Tedy vše, co s sebou nese dnešní uspěchaná doba.

Foto: www.zilniklinika.cz

....

Nový laser s názvem CERALAS E 15 je díky vlnové délce 1470 nm bezpečnější, méně bolestivý a hlavně výrazně výkonnější. Jeho technologickou výhodou oproti předchozím laserům je změna směru působení laserového paprsku, a to z původního lineárního do současného radiálního působení.

Touto inovací se účinnost laseru značně zvyšuje a léčba křečových žil radikálně zlepšuje. Dochází ke zvýšenému vstřebání energie žilní stěnou, projevující se vyšším léčebným efektem při uzavření rozšířené a nefunkční křečové žíly.

Křečové žíly nebo také varixy
jsou tzv. žilní městky, které se nejčastěji tvoří na dolních končetinách. Každá žíla má na sobě jakési kapsičky – chlopně, v nichž se zachycuje krev putující k srdci. Pokud není chlopeň pružná, povolí a v žíle se hromadí a zůstává nadbytečná krev. Následně se vytvářejí tmavé zduřeniny na kůži nad rozšířenými žilami, které jsou citlivé na dotek a bolí. A právě tehdy mluvíme o křečových žilách.

Reklama

Související témata:

Související články

Žilní trombóza může skončit smrtí

Hluboká žilní trombóza je tvorba krevní sraženiny v hluboké žíle dolní končetiny, která může zcela zablokovat tok krve postiženou žilou. Pokud se sraženina...

Nejúčinnější metoda na bércové vředy

Nejčastější příčinou bércových vředů, tedy ran, které se nám udělají na nohou, jsou problémy s žilním oběhem (73 %). Nejúčinnější metodou, jak je léčit, bývá...

Metličky nejsou jen kosmetický problém

Metličky, metličkovité křečové žíly nebo také mikrovarixy trápí každou druhou ženu, pro kterou je to spíše estetický problém, který hyzdí tělo. Ve skutečnosti...

Výběr článků

Načítám