Hlavní obsah

Němci vyvinuli pivo proti stárnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BONN

Německé pivovary Klosterbrauerei vyvinuly nový typ piva, které má přispívat k udržení mladistvého vzhledu věrného pijáka. Dosud však není jasné, zda se zlatavý mok proti stárnutí bude moci prodávat pod označením "pivo".

Foto: Robert Rohál

Plakát na blížící se akci Holešovské děti v pohybu.

Článek

Nápoj s obsahem 4,8 % alkoholu je vyráběn z vody čerpané z teplého termálního pramenu bohatého na minerály a proteiny, který je známý pod názvem Spirulina. V pěnivém moku se proto nalézá celá řada vitamínů, stejně tak jako běžné ingredience - chmel, ječmen a kvasnice.

Pivovary kontaktovaly některé univerzity a zdravotnické instituce, aby blahodárné účinky potvrdily. Zlatavý mok proti stárnutí však sám o sobě věčné mládí nezaručuje, nýbrž je pouhým doplňkem, který může pomoci pozastavit proces stárnutí. Odborníci proto doporučují celkově vést zdravý způsob života, zdravě se stravovat a nevyhýbat se pohybu.

Otázkou však zůstává, zda se alkoholický mok bude moci uvést na trh pod označením "pivo". Ochranný dekret z roku 1516 totiž ukládá jiné standardní složení, než obsahuje pivo bránící stárnutí lidského organismu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vědci: Za pupky skutečně může pivo

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné,...

Nepijte tolik piva, radí Britům pivovar

Stejně tak jako jsou na každé krabičce cigaret Britové upozorňováni na možná zdravotní rizika kouření, setkají se od příštího měsíce s varováním před alkoholem...

Belgičané si oblíbili kávu, na pivo zanevřeli

Léta, kdy Belgie patřila k zemím s nejvyšší konzumací piva v Evropě, jsou už dávno pryč. Belgičané se zlatavým mokem nalévají méně než třeba Němci a Češi,...

Výběr článků

Načítám