Hlavní obsah

Belgičané si oblíbili kávu, na pivo zanevřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Léta, kdy Belgie patřila k zemím s nejvyšší konzumací piva v Evropě, jsou už dávno pryč. Belgičané se zlatavým mokem nalévají méně než třeba Němci a Češi, obyvatelé Belgie vypijí o pětatřicet litrů piva méně než před dvěma desítkami let.

Foto: BC Bohumín

Ilustrační foto

Článek

Zdá se, že Belgičané jsou pivem už přehlceni. Poslední statistický průzkum totiž dokazuje, že Belgičané přesedlali především na kávu. Ročně si dopřávají 771 šálků tohoto povzbuzujícího nápoje.

Belgičané šlapou Francouzům na paty

Kromě kávy se oblibě těší víno a šampaňské, jehož spotřebou Belgičané úspěšně dohánějí Francouze, nejúspěšnější pijáky vína na světě.

Také minerálka předčila v Belgii konzumaci pověstného piva a začínají se hojně prosazovat také sladké limonády, šťávy a džusy. Zato mlékem jakoby Belgičané opovrhovali, jeho pití se i nadále udržuje na velmi nízké hranici.

Reklama

Související články

Vědci: Za pupky skutečně může pivo

Milovníci pěnivého moku omlouvají pneumatiky v pase, které hyzdí jejich jinak urostlou postavu, nejrůznějšími způsoby. Odmítají si přitom připustit jediné,...

Nepijte tolik piva, radí Britům pivovar

Stejně tak jako jsou na každé krabičce cigaret Britové upozorňováni na možná zdravotní rizika kouření, setkají se od příštího měsíce s varováním před alkoholem...

Výběr článků

Načítám