Hlavní obsah

Na trh přichází náplast na odřeniny ve spreji

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na český trh se nyní dostává nová náplast na odřeniny a rány ve spreji. Zajišťuje mokré hojení, které přispívá k lepšímu zacelení rány a menšímu zjizvení.

Článek

"Výhodou přípravku je snadná aplikace na problematických partiích těla, jako jsou klouby, prsty, kde klasická náplast špatně drží a překáží pohybu," přiblížila novinářům ve středu profesorka Jana Hercogová, přednostka dermatovenerologické kliniky pražské fakultní nemocnice Bulovka.

Dodala, že náplast ve spreji působí jako druhá kůže, ochraňuje rámu před nečistotami a přitom je prodyšná. Nanesený film je odolný vůči vodě a vydrží na ráně čtyřiadvacet hodin.

Sprej nejen ránu dobře kryje, ale i dezinfikuje. Ethanol, jako jedna ze základních složek, má výrazný antiseptický účinek a snižuje riziko zanesení infekce. Tekutá náplast se bude v lékárně prodávat za 119 korun a vydrží na čtyřicet aplikací. Zdravotní pojišťovny ji nehradí, a tak ji zájemce zaplatí v plné výši.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám