Hlavní obsah

Na chalupě jako v salónu krásy

Právo, JAT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chalupářky sice mívají tendenci i o dovolené pracovat, moudré je však dopřát si denně aspoň hodinku na zušlechtění vlastního těla. Prostě udělat něco pro sebe.

Článek

Ráno je jako stvořené pro vzdušnou lázeň. Neznamená to nic jiného než se v minimálním oblečení trošku rozhýbat v ještě orosené zahradě. Pokud tam na nás nečíhá nebezpečí poranění, je ideální zapomenout na střevíce, neboť pohyb naboso po trávě osvěží nejen nohy, ale tělo vůbec.

Každodenní promasírování pokožky hlavy nepřispívá pouze k lepší kvalitě vlasů, ale představuje zároveň prostředek k celkovému zklidnění, jež potřebujeme k úspěšnému prožití dovolené jako sůl. Je to jednoduché: krouživými pohyby vtíráme do hlavy vlasovou vodu, při pobytu na sluníčku pak speciální preparáty, jejichž úkolem je udržet v kštici vlhko a předejít tak lámavosti vlasů. Všechny přípravky patří ke speciální vlasové kosmetice určené na léto a dají se běžně koupit v drogerii.

Jednoduchý relaxační program pro oči si lze zopakovat i několikrát denně. Nejprve jemně tlačíme prostředníčky na bod vzdálený asi centimetr od vnějších koutků očí. Pak ukazováčky masírujeme kořen nosu až k obočí. V následující chvíli položíme jednu dlaň na oko a druhou na ni mírně tlačíme a povolujeme. Odkrytým okem se zaměřujeme střídavě na bližší a vzdálenější cíl. Skončíme jemnou kruhovou masáží lícních kostí.

Pleť oživí maska

Pleť na obličeji poznamenaná stresem získá opět ztracenou rovnováhu, když jí obden, popřípadě i denně, poskytneme pleťovou masku. Jednoduchá a účinná je například tvarohová s medem a pleťovým krémem. Uvedené přísady smícháme v poměru 1:1:1. Směs můžeme nanést i na choulostivé partie kolem očí, kam žádná jiná maska nepatří. Po půlhodině setřeme papírovým ubrouskem a obličej opláchneme vlažnou vodou.

Připravenou pleťovou masku používáme rovněž na hřbety rukou, lokty a kolena, nejlépe na noc, třeba také denně, pokud to budou potřebovat. Ošetřená místa musíme ovšem lehce zabalit do gázy.

Na kosmetickém trhu jsou k dostání nejrůznější zpevňující přípravky. Zázraky od nich sice za čtrnáct dní dovolené nečekejme, ale je dobré začít. Budeme mít dost času masáž, která s nimi bývá většinou spojena, natrénovat. Pomalu na všech zahradách jsou teď praktické nadzemní bazény, které velmi dobře poslouží k vodní gymnastice.

Tělu prospěje i cvičení se speciálními činkami z umělé hmoty, které posílí břišní a prsní svaly, ruce a ramena. Chození čapími kroky po obvodu bazénu zase vylepší stehna a hýždě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám