Hlavní obsah

Mladé ženě zachránilo život chirurgické zmenšení žaludku

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natalie Vargasová z amerického Los Angeles dlouhodobě bojovala s nadváhou. Když se její váha dostala na hodnotu 140 kg, lékaři ji varovali, že pokud bude ve svých návycích pokračovat, může zemřít. Rozhodla se proto pro chirurgické zmenšení žaludku, díky kterému shodila polovinu své původní váhy a nastartovala svůj život novým, zdravým směrem.

Foto: Profimedia.cz

Natalie Vargasová

Článek

Nyní jednatřicetiletá Natalie, technická pracovnice v oboru farmaceutických přístrojů, vždy bojovala se svojí váhou kvůli nedostatku tělesného pohybu a lásce k nezdravému jídlu. Když jí bylo 28 let, vážila 140 kilogramů a nosila konfekční velikost oblečení 4XL.

„Myšlenka na to, že budu někdy hubená a zdravá, mi přišla jako nereálná. Cítila jsem se nezdravě, ale byla jsem spokojená sama se sebou, protože mi nic jiného nezbývalo než se naučit sžít se svým tělem,“ říká Natalie Vargasová pro Daily Mail.

V té době ji lékaři upozornili, že pokud bude pokračovat ve svém životním stylu, hrozí jí vážné zdravotní komplikace včetně cukrovky druhého typu. Natalii tento verdikt šokoval a rozhodla se proto dodržovat přísnou dietu a začala sportovat. Její úsilí trvalo celkem 18 měsíců, během kterých zhubla celkem 22 kilogramů.

Bohužel si ale její váha vybrala svoji daň a při sportování si několikrát vážně poranila koleno, načež jí bylo doporučeno přestat sportovat. Natalie proto přemýšlela, jestli se jí někdy doopravdy podaří zhubnout.

Foto: Profimedia.cz

Dříve vážila 140 kilogramů.

Lékaři jí nabídli dvě možnosti. Buď operaci kolena, nebo chirurgické zmenšení žaludku.

„Věděla jsem, že potřebuji restartovat svůj život a operace žaludku mi pomůže zhubnout a dá naději napravit mé koleno bez chirurgického zásahu,“ říká Natalie.

Šestého září roku 2019 se proto rozhodla podstoupit gastrektomii, během níž bylo odstraněno 80 % jejího žaludku, aby došlo ke snížení chuti na jídlo.

Trpí těžkou formou akné, svými fotkami bez make-upu chce dodat odvahu dalším dívkám

Styl

Od té doby jí Natalie zdravě a dodržuje denní příjem potravin v hodnotě 1200 kalorií. Dříve přitom jedla denně stravu, která obsahovala v průměru 3000 kalorií. Od operace díky tomu zhubla dalších 45 kilo a nyní váží něco přes 70 kilogramů a nosí velikost 40.

Díky lepší kondici se opět vrhla na sportování a provozuje i outdoorové aktivity, ve kterých jí dříve bránila její váha. „Stala jsem se ženou, kterou jsem si přála být, když jsem byla dítě,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Nyní se pyšní štíhlou postavou.

Foto: Profimedia.cz

Svoji postavu si udržuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám