Hlavní obsah

Malý balonek dokáže vyřešit problémy s impotencí

Novinky, lin

Podle odhadů trpí každý desátý muž erektilní dysfunkcí. Příčinou může být i ucpání krevní cévy. A právě s tímto problémem se rozhodli vědci bojovat pomocí miniaturního balonku, který má za úkol zprůchodnění cévy a zajištění průtoku krve do genitálií.

Foto: Profimedia.cz

Problém s erekcí trápí mnoho mužů.

Článek

Problémy s erekcí (impotencí) řeší v dnešní době mnoho mužů. Příčinou mohou být cukrovka, hormonální problémy, ale také stres. V poslední době se ale lékaři rozhodli řešit nejčastější příčinu poruchy erekce, a to choroby oběhové soustavy.

Pohlavní orgán totiž stejně jako například srdce potřebuje ke svému fungování přísun krve. Vinou špatné stravy a nedostatku pohybu ale mohou cévy v pánevní oblasti stagnovat a ucpávat se tukovými pláty, které mimo jiné vyvolávají i srdeční onemocnění.

Erotické hračky pomáhají také léčit

Vztahy a sex

Tento problém by v budoucnu mohl řešit silikonový balonek, který není větší než zrnko rýže a vkládá se podbřiškem do pudendální tepny, kde pomocí živých rentgenových snímků lékaři navigují balonek do míst v tepně, která jsou zablokovaná tukovými usazeninami. Tím dojde k obnovení průtoku krve a odstranění příčiny erektilní dysfunkce. Stisknutím tlačítka je pak balonek vypuštěn a odstraněn z těla.

Výsledky studie, které se zúčastnilo 27 mužů s erektilní dysfunkcí, u nichž nedošlo ke zlepšení pomocí užívání Viagry nebo podobných léků, ukázaly, že tři čtvrtiny z nich zaznamenaly po umístění balonku okamžité zlepšení erekce. V současné době probíhá druhé kolo testování na 100 dalších mužích.

„Balonková terapie funguje nejlépe u pacientů s jednou blokádou. Při více blokádách je potřeba několik ošetření – každé s použitím nového balonku,“ uvádí urolog Geoff Hackett pro Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Související články

Potíže s erekcí vyvolávají i léky

To, že muž začne mít problémy s erekcí, může způsobit celá řada věcí. Jednou z těch, která ho obvykle nenapadne, jsou léky. Respektive jejich vedlejší účinky.

Výběr článků

Načítám