Hlavní obsah

Kylie Minogue byla zvolena nejinspirativnější osobností s rakovinou prsu

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaačtyřicetiletá australská herečka a zpěvačka Kylie Minogue byla zvolena za nejvíce inspirativní celebritu, která se osobně utkala s rakovinou prsu. Lidé u Kylie nejvíce oceňují její otevřenost, se kterou veřejně hovořila o nemoci a boji s ní.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Minogue

Článek

Online hlasování organizovalo britské středisko Amoena specializující se právě na rakovinu prsu.

Kylie Minogue byla tato nemoc diagnostikována v roce 2005. Zpěvačka přerušila turné Showgirl a podstoupila chemoterapii, při které jí zcela vypadaly vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Kylie Minogue

Kylie ale nic nevzdala a po roce od diagnózy této zákeřné nemoci začala opět vystupovat. Minulý rok objela se svým turné 21 zemí a stihla také vydat nové album.

V žebříčku kromě Kylie umístily také například zesnulá Linda McCartneyová nebo zpěvačka Olivia Newton-Johnová (Pomáda), uvádí agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newton-Johnová

Pravidelné kontroly jsou základ všeho

Mnoha ženám je stále diagnostikována rakovina prsu pozdě, protože nechodí na pravidelná vyšetření k lékaři. Ta přitom mohou nádor objevit včas a léčba pak bývá mnohem účinnější.

"Kylie se s touto nemocí vyrovnávala velmi statečně a inspirovala tak mnoho žen, aby se nebály a věřily ve své uzdravení," uvedla mluvčí společnosti Amoena Rhoda Whiteová. [celá zpráva]

"U celebrit, jako je Kylie, které si prošly touto nemocí, je důležité, že burcují povědomí veřejnosti. Jejich vyrovnání se s nemocí a boj proti ní povzbuzuje mnoho dalších," dodala Whiteová.

Osobnosti v boji proti rakovině prsu 

Mezi další celebrity, které bojují proti rakovině prsu, patří také zpěvačka Sheryl Crowová, která vyzývá ženy především k pravidelným prohlídkám na mamografu.

Foto: Profimedia.cz

Christina Applegateová

Foto: Profimedia.cz

Maggie Smithová

Z dalších můžeme jmenovat například herečky Maggie Smithovou (Harry Potter, Christinu Applegateovou (Ženatý se závazky), Cynthii Nixonovou (Sex ve městě), Edie Falcovou (Rodina Sopranových), Jaclyn Smithovou (Charlieho andílci), Kate Jacksonovou, Sally Whittakerovou, nebo zpěvačky Melissu Etheridge a Carly Simonovou.

Foto: Profimedia.cz

Cynthia Nixonová

V Česku se v boji proti rakovině prsu angažuje například také zpěvačka Anna K., u které byla před nedávnem tato nemoc diagnostikována. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám