Hlavní obsah

Kůže potřebuje prevenci

Právo, jaro

Podle předběžných výsledků bylo ve 172 dermatologických ordinacích po celé ČR vyšetřeno kožními lékaři více než pět tisíc pacientů. Proti loňsku tak narostla návštěvnost specializovaných pracovišť o celých šedesát procent. Evropský den melanomu, který připadl na 30. května, tak přináší povzbuzující výsledky.

Článek

"Potvrzuje se nejen to, že u lidí narůstá zájem o jejich zdraví, ale i že se nám daří zapojovat do této aktivity stále více kolegů. Ti ve svých ordinacích zdarma poskytují konzultace k prevenci melanomu," řekla profesorka Jana Hercogová, koordinátorka projektu.

Zdravé opalování neexistuje

"Domnívám se také, že pacienti už vědí, že právě dermatovenerolog - a nikoli například onkolog - je tím specialistou, který je skutečně vzdělán v problematice kožních nádorů."

"Určitě budeme pokračovat v organizování Pražského melanomového dne. Letos se bude konat 10. listopadu. Chceme, aby si všichni postupně začali uvědomovat, že zdravé opalování neexistuje," doplnila Hercogová.

Den je organizován Dermatovenerologickou klinikou UK 2. LF a FN Na Bulovce a záštitu nad ním převzala Dagmar Havlová.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Opalujete se rádi?

Anketa

Opalujete se rádi?
Ano
66,3 %
Ne
33,7 %
Celkem hlasovalo 653 čtenářů.

Reklama

Související články

Se sluníčkem přichází i riziko melanomu

Teplý a slunečný nadcházející víkend přímo vybízí k návštěvě přírodních nádrží či koupališť a opalování. V souvislosti s tím však odborníci varují před...

Výběr článků

Načítám