Hlavní obsah

Každý čtvrtý muž se stydí za své tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Fenomén ideální postavy netrápí jen ženy, ale určité jizvy ponechává i na mužském sebevědomí či egu. Podle nového britského průzkumu trápí srovnávání dokonalé fyzické krásy s vlastním tělem téměř polovinu všech mužů. A každý čtvrtý pán se přitom kvůli nespokojenosti se svou postavou stydí svléknout dokonce i před svou vlastní partnerkou.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho mužů není spokojeno s tím, jak vypadá, i když přitom vypadají dobře,

Článek

Podle britského průzkumu se cítí dost nepříjemně vedle dokonale vypracovaného muže z posilovny 72 procent pánů.

„Velmi dlouho se trápily kvůli nedokonalé postavě pouze ženy. Ale tento tlak se podle všeho teď přesunul i na muže. Mnoho mužů není spokojeno s tím, jak vypadá, i když přitom vypadají dobře,“ potvrzuje trend prezidentka britské Asociace fitness instruktorů Brenda Mortimoreová.

Muži ne vždy při nespokojenosti míří do posilovny. Mnozí se spoléhají na pomoc plastické chirurgie, jiní si pomáhají k lepšímu pocitu lží. Pětina pánů totiž lže o své váze a obvodu pasu.

Plastické operace podstupují stále častěji také mužiVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Co v ženách a mužích probouzí touhu

Touha nás motivuje k tomu, abychom v životě něčeho dosáhli. Každý z nás ve svém životě po něčem touží a snaží se dělat vše proto, aby tyto touhy byly naplněny....

V čem spočívá tajemství atraktivity

Kdo z nás by nechtěl být stále atraktivní? V čem ale spočívá to sladké tajemství, které nás činí přitažlivými pro opačné pohlaví? Je to snad oblečení nebo...

Výběr článků

Načítám