Hlavní obsah

Jednoduchý trik, který dá tvrdému chlebu druhý život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neradi plýtváte, přesto se vám občas stane, že nestihnete včas sníst chleba a ten ztvrdne? Pokud ho nechcete vyhodit, máme pro vás skvělý trik od britské učitelky vaření Cher Lohové, díky němuž se i takto ztvrdlý chléb opět může stát čerstvým a chutným.

Foto: Profimedia.cz

Ani ztvrdlý chléb se nemusí vyhazovat.

Článek

Chcete-li dát svému ztvrdlému chlebu druhou šanci, pak ho stačí nenakrájený namočit ve vodě a poté ho péct v troubě na 180 °C po dobu pět minut. Chléb bude opět skvěle chutnat a navíc podle Cher Lohové vydrží déle čerstvý.

Podle australských žen lze tímto způsobem znovu oživit i další pečivo, trouba přitom může být rozpálená i na 200 °C.

Tajemství kvásku, jak na něj a jak s ním pracovat

Zdraví

Londýnský Good Housekeeping Institute nově přišel i s dalšími doporučeními, jak se vyhnout plýtvání a zajistit, aby bochník chleba vydržel déle.

Rady, jak udržet chléb déle čerstvý 

  • Chléb skladujte při pokojové teplotě v hnědém papírovém sáčku z obchodu, protože papír absorbuje veškerou přebytečnou vlhkost, což způsobí, že i tvrdá kůrka zgumovatí.
  • Nikdy nedávejte chléb do lednice, protože chlad sice zabrání růstu plísní, ale nízké teploty také způsobí, že chléb rychleji zatuchne.
  • Prošlý chléb oživte trochou vody a poté jej na několik minut dejte do rozpálené trouby na 180–200 °C.
  • Včas zamrazte vše, co nestihnete zkonzumovat.

Pivo ze ztvrdlého chleba? V Brně už připravili přes 30 receptur

Muži

Reklama

Související témata:

Související články

Výtečné recepty na domácí chléb a pečivo

Že pečivo nemusí být jen příloha, ale i lahůdka skvělá sama o sobě, dokazují recepty od slavného cukráře a pekaře Josefa Maršálka. Provoňte si domov...

Výběr článků

Načítám