Hlavní obsah

Jak získat zpět energii a pozitivní náladu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Často během dne zíváte a cítíte se neustále velmi unaveni? Pak vám jednoduše chybí energie. I když nikdo pořádně netuší, co to vlastně ta energie je, její nedostatek velmi dobře vnímá každý. Jednou za čas tak všechny postihne dlouhodobý nedostatek energie formou časté nemoci, dlouhodobým stresem, celkovým vyčerpáním či jen „blbou náladou“.

Foto: Profimedia.cz

K dobré náladě a pozitivní energii si prý stačí osvojit zcela primitivní techniku.

Článek

„Statistická norma energie, na níž většina lidí žije, je hrozně nízká. Proto jsou pravidelně nemocní, unavení, nešťastní, a považují to za běžné. Přitom to vůbec není nutné,“ říká PhDr. Jan Jílek, který se v rámci své psychologické praxe zabývá prací s energií, mimosmyslovým vnímáním, léčitelstvím a intuicí a dodává:

„Když jdu po ulici, vidím, že spousta lidí má hladinu energie na tak nízké úrovni, že je pro ně náročná i jakákoli jednoduchá činnost, i když si na tento stav už zvykli,“ popisuje psycholog, který kromě množství osobní energie dokáže pomocí virgule změřit i energii vašeho domova nebo kanceláře, která je pro to, jak se cítíte, rovněž klíčová.

Přitom k dobré náladě a k pozitivní energii si prý stačí osvojit zcela primitivní techniku, kterou zvládne i malé dítě. Pan Jílek ji nazývá akumulátorem energie, pomocí níž jednoduše nabírá životní energii, kterou potřebuje každý živý organismus, aby byl schopen fungovat na fyzické úrovni, z vnějšího prostředí.

Schopnost akumulovat v sobě optimální množství bioenergie má kromě lepší psychosomatické kondice také výhodu ve zvýšené odolnosti vůči nemocem, nesrovnatelně vyšší psychické i tělesné výkonnosti. Zlepšení nálady, schopnosti se snadno vyrovnat s dlouhotrvajícím stresem, pozitivnější přístup k světu, k lidem i k sobě samotnému a zvýšení charismatu i další účinky – to vše vede k redukci nezdravého psychosomatického napětí, relaxaci celého těla, a tím odstranění nepříjemných bolestí, jako jsou chronické bolesti zad, bolesti hlavy nebo bolesti v kolenou, kyčlích a dalších kloubech, které bývají často způsobeny průběžným, nezdravě zvýšeným svalovým napětím.

Jak tedy na to?

Akumulátor energie se lze naučit během dvouhodinového semináře, během něhož se účastníci naučí zvýšit a dlouhodobě udržet vysokou hladinu bioenergie ve svém organismu. Tyto semináře lze absolvovat i z internetu.

Technika je založena na tom, že se člověk musí zaměřit na určitý, jednoduchý proces, který umožní, aby do těla šlo mnoho energie. "Cvičení stačí aplikovat čtyřikrát denně po patnácti vteřinách, vyžaduje jen trochu rozdělit pozornost. Snadno se tak stane součástí běžného denního programu,“ říká Jan Jílek, který se svým týmem zájemcům nabízí nejen osvojení základní techniky Akumulátor energie, ale také kvalitativní techniky, které dávají návod, jak zacházet s energií, individuální poradenství a trénink, měření energie konkrétního místa a nově také metodu zvyšování štěstí.

Přečtěte si také
Proč je lepší se příliš nezaměřovat na budoucnost
Myslíte si, že vám štěstí a radost přinese budoucnost? Možná ano, ale jen krátkodobě. Navíc se svými myšlenkami na to co bude, ochuzujete od prožívání současnosti. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám